“Met Sergio Perez lijkt Red Bull een ‘kreupele’ titelstrijd te voeren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Damon Hill zorgen de minder goede prestaties van Sergio Perez ervoor dat Red Bull ‘gehandicapt’ is in de strijd voor de wereldtitel. Hill is van mening dat de concurrentie zo sterk is genaderd op Red Bull dat foutjes van Perez meteen ‘cash betaald worden’ in de verdeling van de wk-punten tijdens een race.

“Ik denk dat de strijd volop woedt,” vertelt Hill tijdens de ‘F1 Nation podcast’. “Er zijn twee teams die snelheid tonen en de kloof met Red Bull op sommige circuits dichten.”

“Vergeet niet dat Ferrari en McLaren telkens over twee rijders beschikken die kunnen aanvallen. Ik ben niet zeker of je dat van Checo kan zeggen.”

“Red Bull loopt momenteel een beetje op één been. Als Red Bull zich tegenover die teams wil verdedigen. Het is niet goed genoeg meer om drie tienden verwijderd te zijn van Verstappen, er zijn immers zoveel wagens die in dat gat zich ertussen kunnen duwen. De verschillen zijn steeds kleiner geworden.”

Volgens Damon Hill zal Red Bull in Canada opnieuw bedreigd worden door McLaren, ook al slaagde Red Bull erin om de laatste twee races op het Circuit Gilles Villeneuve te winnen.

“De vraag is echt welk type circuit nu bij de wagens past, zeker nu Red Bull wat vast zit met haar concept van de wagen en andere teams vooruitgang hebben geboekt,” aldus Hill. “Je kan Imola met Canada vergelijken, met veranderingen van richting, je moet de kerbstones gebruiken, er zijn de rechte stukken, je moet goed kunnen remmen.”

“De McLaren is goed tijdens het remmen. Wanneer ik naar de data kijk dan lijkt het alsof Lando en Oscar in de bochten (in Imola) redelijk wat tijd wonnen tegenover de concurrentie.”

“Dat is wat je nodig hebt in Canada, je moet de kerbstones nemen en dat was waarover ze bij Red Bull hun beklag deden.”