Frederic Vasseur is niet bang voor interne concurrentie tussen Charles Leclerc en Lewis Hamilton: “Dit is goed voor Ferrari”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Fred Vasseur gelooft dat de nadelen niet opwegen tegen de voordelen om twee titelkandidaten samen in een team te hebben.

Vanaf 2025 zal Lewis Hamilton te bewonderen zijn bij Ferrari en dat betekent dat ze in Maranello naast Leclerc nog een tweede rijder zullen hebben wiens doel niet meer of niet minder is dan de wereldtitel.

Het is altijd een risico om twee rijders van het kaliber van Hamilton en Leclerc aan elkaar te koppelen. Langs de ene kant kunnen ze elkaar naar een hoger niveau tillen maar langs de andere kant kan interne competitie er ook voor zorgen dat er kostbare punten verloren gaan. 

Ferrari-teambaas Fred Vasseur is optimistisch en hij maakt zich geen zorgen dat beide Ferrari-rijders elkaar zouden uitschakelen in de titelstrijd.

“Ik denk het niet, want ik denk dat je een soort wederzijds voordeel in het team hebt, en we halen waarschijnlijk meer punten met twee rijders dan met anderhalf,” vertelde Vasseur vorige week aan de Italiaanse media.

“Dit is een positieve stap vanuit het oogpunt van prestaties, en een deel van ons resultaat van vandaag komt ook voort uit het feit dat we een goede wedijver hebben tussen Carlos en Charles, dat ze elkaar pushen.”

“Zodra de één een stapje terug doet, is de ander er om resultaten te halen en hij maakt de eerste wakker. Zo is het ook als je kijkt naar het begin van vorig jaar.

“Ik ben er echt van overtuigd dat ik liever twee sterke rijders heb dan niet. Je kunt je zeker voorstellen dat je twee rijders hebt en een potentieel aan punten voor het team waar je het over twee hebt.”

“Maar ik weet zeker dat het potentieel aan punten voor het team met twee goede rijders veel hoger is dan met anderhalf. Dat is mijn mening.”