Helmut Marko reageert: “Red Bull heeft de FIA niet gevraagd om voorvleugel Mercedes F1-bolide te controleren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens diverse berichten zou Red Bull Racing aan de FIA gevraagd hebben om extra controles te doen bij de voorvleugel van de Mercedes F1-bolide. Red Bull-adviseur Helmut Marko laat echter verstaan dat de geruchten niet waar zijn.

Sinds de GP van Monaco heeft Mercedes een nieuwe voorvleugel en die lijkt voor serieus betere prestaties te zorgen. Vooral in Canada, waar er lange rechte stukken zijn, presteerde de Mercedes W15 opmerkelijk beter. Dat leidde tot speculaties dat de nieuwe voorvleugel te veel zou doorbuigen en dat Red Bull bij de FIA zou gevraagd hebben om extra controles uit te voeren. Volgens Helmut Marko zijn die geruchten echter niet waar.

“Dat mag je niet zeggen. Ze hebben een nieuwe voorvleugel en op de tv-beelden zie je duidelijk dat de voorvleugels van Russell en Hamilton doorbuigen. De voorvleugels zijn echter door de vereiste testen geraakt en goedgekeurd. Dat verrast me niet. Ik weet niet hoe vaak onze vleugels gecontroleerd zijn.”

“Alles was bij Mercedes oké in Montreal. Er zal in Barcelona een nieuwe controle zijn, en in Spielberg, enzovoort. Alles zou dan oké moeten zijn. Uiteraard kijkt ook de concurrentie erg kritisch daarnaar, we zijn niet alleen.”