Carlos Sainz: “Vriendschap met Charles Leclerc is sleutel tot succes bij Ferrari”

Ferrari
Ferrari

Eind dit seizoen zal Carlos Sainz bij Ferrari plaats moeten maken voor Lewis Hamilton. De Spanjaard was sinds 2021 de teamgenoot van Charles Leclerc en ondanks de incidenten die er soms waren heeft Sainz het over een goede samenwerking met Leclerc en ‘werkte’ het volgens Sainz goed bij Ferrari.

Tijdens de voorbije seizoenen waren er soms incidenten en discussies over de boordradio te horen maar tijdens de Spaanse tv-show ‘El Hormiguero’ vertelt Sainz dat hij bij Ferrari steeds een gelijkwaardige behandeling heeft gekregen en dat de relatie en samenwerking met Charles Leclerc goed was.

“Ja, steeds. Ik kan niet klagen over de behandeling die ik bij Ferrari heb gekregen,” antwoordde Sainz op de vraag of hij altijd dezelfde behandeling bij Ferrari heeft gekregen. “Er zijn altijd momenten van spanning binnen alle teams. Je denkt immers altijd: ‘Hier hadden ze wat meer kunnen doen’. Net zoals ook Charles of Ferrari zullen gedacht hebben dat ik op bepaalde momenten me wat beter had kunnen gedragen. Maar het is een omgeving met grote competitie, je draait de bladzijde om en vergeet het.”

Volgens Carlos Sainz zijn hijzelf en Charles Leclerc naast het circuit goede vrienden en het feit dat Ferrari Charles Leclerc boven hem verkoos om te blijven verandert daar volgens Sainz niets aan.

“De waarheid is dat mijn teamgenoot en ik vrienden zijn naast het circuit,’ aldus Sainz. “We kunnen goed overweg met elkaar en we hebben een zeer goede relatie. We vormen samen een zeer goed team.”

Ondanks het feit dat Sainz eind dit seizoen Ferrari zal moeten verlaten valt op dat zijn prestaties dit seizoen daar zeker niet onder leiden. Er werden podiumplaatsen en zelfs een overwinning behaald, volgens Sainz bewijst het dat de combinatie Ferrari-Sainz echt wel goed werkte, ook al komt daar dus een einde aan. Vriendschap speelt bij de sterke prestaties volgens Sainz een cruciale rol.

“Ik denk dat er iets was dat werkte en dat nog steeds werkt bij Ferrari, het waren de twee rijders die goed overweg met elkaar konden. We winnen races, we behalen podiumplaatsen en daar bovenop werken we als team,” besluit Sainz.