Sergio Perez na dramatisch raceweekend in Canada: “Ik weet wat ik in Spanje moet doen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na alweer een bijzonder teleurstellend raceweekend in Canada wordt van Sergio Perez een gepaste reactie verwacht in Spanje. Ondanks zijn aangekondigde contractverlenging bij Red Bull lijkt de druk op de Mexicaan opnieuw toe te nemen maar Perez weet naar eigen zeggen wat hij moet doen.

Sergio Perez begon goed aan het F1-seizoen maar enkele races ver begonnen de prestaties opnieuw wisselvalliger te worden en vooral de voorbije races was er sprake van een serieuze ‘vormdip’. Slechts een achtste plaats in Imola, geen wk-punten in Monaco en Canada, dit nadat hij tijdens beide raceweekends crashte.

Door die minder goede prestaties is Sergio Perez in het kampioenschap bij de rijders teruggevallen naar slechts de vijfde plaats. De minder goede prestaties zijn echter ook problematisch voor het kampioenschap bij de constructeurs waar Red Bull de concurrentie dichterbij zag komen en in Canada het geluk had dat dichtste rivaal Ferrari geen punten wist te behalen.

Perez weet echter wat hem tijdens het raceweekend in Spanje te wachten staat, hij moet beter presteren en dat is de Mexicaan ook duidelijk van plan.

“Ik weet dat ik na mijn verschrikkelijk weekend in Canada nu in Spanje een succesvol weekend moet hebben,” blikt Perez vooruit. “Soms wordt je gedwongen om een soort reset te doen en dat hebben we sinds de voorbije race gedaan. Ik ben in Milton Keynes geweest om samen met het team te proberen identificeren wat we beter kunnen doen zodat ik het meeste uit de wagen kan halen.”

“Ik heb vertrouwen in de wagen en de performance die ik eruit kan halen maar ik moet dat op het circuit in Barcelona beter tonen. Ik geniet altijd van de Spaanse GP, het voelt enorm als thuis, iedereen zorgt ervoor dat ik me er welkom voel. Het is een circuit dat ik zeer goed ken en de RB20 zou op dit type circuit snel moeten zijn. Het is aan ons om alles goed te doen en een resultaat te behalen waarvan we weten dat we ertoe in staat zijn.”