Max Verstappen blikt vooruit naar Spanje: “We moeten het momentum vasthouden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Komend weekend dient zich met de GP van Spanje de eerste van drie F1-races op drie weekends tijd aan, een zogenaamde triple header. Max Verstappen wil na zijn overwinning in Canada het momentum vasthouden en van deze drie races gebruikmaken om Red Bull terug duidelijk de overhand te laten hebben.

“We hebben al een paar Europese races gehad en afgelopen week ben ik bij het team in de fabriek in Milton Keynes geweest ter voorbereiding op de Spaanse Grand Prix, als eerste race van een drukke triple header,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “Barcelona zal de eerste race zijn waar ik mijn nieuwe oranje helm zal dragen. Als eerbetoon aan mijn fans en al hun support staan ​​ze op die helm en ik vind dat het uiteindelijke ontwerp met alle details er heel gaaf uitziet.”

Op het Circuit de Barcelona-Catalunya behaalde Max Verstappen in 2016 zijn allereerste F1-overwinning. Verstappen heeft dan ook erg mooie herinneringen aan de race in Barcelona en kijkt uit naar komend raceweekend.

“Ik heb mooie herinneringen aan circuit Barcelona, vooral aan het winnen van mijn eerste Formule 1-race. Het heeft een goede mix van hoge en lage snelheidsbochten en we behalen er doorgaans goede resultaten, dus hopelijk kunnen we de prestaties van de auto dit weekend maximaliseren. We proberen het momentum vanuit Canada vast te houden, dus we kijken uit naar de race dit weekend met hopelijk goed weer!”