Helmut Marko: “Red Bull is niet het enige team dat geviseerd wordt door strengere controle flexibele vleugels”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

De FIA liet eerder deze week verstaan binnenkort strengere controles uit te voeren op de flexibiliteit van voor- en achtervleugels van de F1-bolides. In eerste instantie wordt daarbij vooral Red Bull geviseerde maar volgens Dr. Helmut Marko is Red Bull niet het enige team dat geviseerd wordt.

Lewis Hamilton, volgens Red Bull op vraag van Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff, insinueerde tijdens het raceweekend in Spanje dat de achtervleugel van de Red Bull F1-bolide van Max Verstappen wel heel flexibel was. Meteen werd er uiteraard nog nadrukkelijker naar de beelden van de Red Bull achtervleugel gekeken (bekijk video).

In navolging van de uitspraken van Hamilton en de commotie die ontstond besloot de FIA om in te grijpen en liet het weten binnen enkele races nog strenger de flexibiliteit van de vleugels van de F1-bolides te gaan controleren. Uiteraard wordt daarbij meteen Red Bull geviseerd maar volgens Dr. Helmut Marko zijn ze zeker niet de enigen.

“De vleugel heeft de test van de FIA doorstaan,” vertelde Marko tegenover ‘Motorsport-Total’. “Dat is cruciaal.”

“Nu zijn er nieuwe criteria waaraan voldaan moet worden met andere richtlijnen op het vlak van belasting. Het gebeurt regelmatig dat wanneer er nieuwe regels komen, dat teams grijze zones ontdekken.”

“Maar het is niet alleen Red Bull dat geviseerd wordt. Het heeft ook op andere teams een invloed.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021