Helmut Marko: “Sergio Perez zijn racezitje bij Red Bull is niet in gevaar”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De voorbije weken ontstonden er steeds meer geruchten dat Sergio Perez moest beginnen vrezen voor zijn racezitje bij Red Bull maar volgens Dr. Helmut Marko komt de Mexicaan zijn racezitje niet in gevaar.

Sergio Perez was sterk aan het seizoen begonnen en enkele races ver was de Mexicaan een echte uitdager aan het worden voor Max Verstappen. Vervolgens begonnen er echter foutjes te komen. De voorbije twee raceweekends ging Perez telkens tijdens de kwalificatie in de fout.

In Monaco crashte Perez waardoor hij van helemaal achteraan de grid geen kans maakte en ook in Spanje liep het mis en volgde er een vroegtijdige exit. Deze twee raceweekends alleen al zorgden ervoor dat Perez een serieuze opdoffer incasseerde in de strijd om de wereldtitel. Daarnaast leek zijn racezitje bij Red Bull ook steeds meer onder druk te komen. Dr. Helmut Marko neemt het echter op voor Perez.

“Het is allemaal nonsens,” aldus de Red Bull-motorsportbaas tegenover ‘F1-Insider’. “Sergio zijn positie is nooit in gevaar gekomen en die zal ook nooit in gevaar komen!”

“Hij is een belangrijke factor in het verwezenlijken van de doelen die we onszelf voor dit jaar gesteld hebben. We willen eerste en tweede eindgen in het rijderskampioenschap en zo snel mogelijk kampioen bij de constructeurs worden.”