“Herstel Michael Schumacher duurt één tot drie jaar”

Volgens een dokter die Michael Schumacher behandeld heeft zal de Duitser tot drie jaar nodig hebben om te herstellen van zijn ski-ongeluk.

Michael Schumacher is volop bezig aan een lange revalidatie na zijn ski-ongeluk van eind december vorig jaar. Nadat de recordkampioen uit de Formule 1 maandenlang in coma lag raakte bekend dat Schumacher in juni uit zijn coma ontwaakte.

Schumacher werd vervolgens overgebracht van het ziekenhuis in Grenoble naar het ziekenhuis in Lausanne. Daar werd hij begin september ontslagen en deelde zijn management mee dat hij naar huis ging en Schumacher een lange revalidatie te wachten stond waarover niet vaak gecommuniceerd zou worden.

Recent liet Jean Todt, voormalig teambaas van Ferrari en momenteel President van de FIA, weten dat Schumacher progressie boekte. Todt, een goede vriend van Schumacher, wou echter uit respect niet in detail gaan.

Francois Payen, het hoofd anesthesie van het ziekenhuis in Grenoble, en die dus ook Michael Schumacher behandelde, bracht recent een bezoek aan de Duitser. Payen laat verstaan dat Michael Schumacher daadwerkelijk progressie boekt, maar dat er rekening moet gehouden worden met een herstelperiode van tussen de één en drie jaar.

“Ik heb enige progressie opgemerkt, maar we moeten hem de nodige tijd geven,” zei Payen tijdens een interview met de Franse radiozender RTL de krant Le Parisien. “Net als bij andere patiënten denk ik dat we rekening moeten houden met een herstelperiode van één tot drie jaar.”

Schumacher veroverde zeven wereldtitels in de Formule 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004).
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}