Verdwijnt Caterham uit de Formule 1?

Het ziet er hoe langer hoe slechter uit voor de F1-renstal Caterham …

Het consortium van investeerders, genaamd Engavest SA, nam enkele maanden geleden het Caterham F1 team over van Tony Fernandes. Ondanks een bindende koopovereenkomst zou tot op vandaag de overdracht van de aandelen nog steeds niet hebben plaatsgevonden, zo laat het management in een persbericht weten.

“Sinds de dag van de overeenkomst heeft de verkoper geweigerd om zijn wettelijke verplichtingen en de overdracht van de aandelen na te komen,” luidt het in een mededeling. “De koper bevindt zich dan ook in een situatie waarin hij het team van de nodige werkingsmiddelen voorziet zonder er wettelijk eigenaar van te zijn. Dat is compleet tegenstrijdig met de verklaring van de verkoper op 3 oktober, waarin gesteld wordt dat de heer Fernandes en de Caterham Group op geen enkele manier nog verbonden zijn met het Caterham F1 team.”

Daardoor komt het erop neer dat het consortium momenteel de activiteiten van de renstal financiert zonder er daadwerkelijk reeds eigenaar van te zijn. Een volgens hen onhoudbare situatie.

Bovendien zouden Tony Fernandes en de Caterham Group, de Export-Import Bank of Malaysia Berhid, beslag hebben laten leggen op Caterham Sports Limited (CSL), dat nu onder curatele is gesteld. Een situatie die er eigenlijk voor zorgt dat de kans groot is dat het Caterham F1 team niet meer kan racen.

Caterham Sports Limited is officieel immers toeleverancier van het Caterham F1 team maar het bezit eigenlijk alles wat noodzakelijk is om de renstal te kunnen laten racen. De kans is dan ook groot dat Caterham tijdens de GP van de Verenigde Staten in Austin, die op 2 november plaatsvindt, niet aan de start zal verschijnen.

Het nieuwe management ziet zich door de huidige situatie genoodzaakt samen met haar advocaten alle opties te bekijken, waaronder het terugtrekken van het management, waardoor Tony Fernandes de renstal opnieuw zou moeten leiden.

Opnieuw donkere wolken dus boven een F1-team. De laatste keer dat een F1-team van de startgrid verdween was met HRT, in 2012. De voorbije maanden doken eveneens meermaals berichten op dat diverse F1-teams in financiële problemen zouden verkeren.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print