Hervorming of afscheiding? Dat is de vraag!

De toekomst van de Formule 1 zou deze week wel eens een beslissende wending kunnen krijgen. FOTA en Ferrari president Luca di Montezemolo ziet nog maar twee mogelijkheden: ofwel komt er een hervorming van de FIA ofwel gaan de FOTA teams hun eigen weg.
De discussie tussen FIA en FOTA sleept nu al enkele weken aan. Alles begon met de reglementswijziging die de FIA aankondigde met inbegrip van de controversiële budgetbeperking. Sindsdien doen de FOTA leden er alles aan om de reglementsverandering ongedaan te maken en eisen ze ook dat er meer inspraak komt van de teams in het besluitvormingsproces.

“Binnen enkele jaren is het probleem met de Formule 1 opgelost, ik hoop met een FIA die verantwoordelijkheid neemt of als dat niet kan, met ons eigen kampioenschap. Ik hoop echt dat het probleem opgelost geraakt. Wij zijn de enige constructeur die er al bij is sinds het begin en voor Ferrari is de Formule 1 een deel van het leven, van het bloed, van het DNA. We zijn zeer ontevreden over de situatie, vooral voor de toeschouwers. Wij willen niet dat Formule 1 Formule 3 wordt”, aldus di Montezemolo.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}