Di Montezemolo onder de indruk van Le Mans

Ferrari-president Luca di Montezemolo vertelde op de website van het team dat hij het bezoek aan Le Mans geweldig vond. Hij kwam er voormalig F1-rijder Jean Alesi tegen en was duidelijk onder de indruk van de massa mensen die het event bezochten.

“Allereest was het leuk om te zien dat ook Le Mans veel mensen lokt. Ik heb een rondje met Alesi mogen meerijden en het viel me vooral op dat er geen lege tribunes waren. In de F1 staan er dan wel weer tribunes leeg want dat is me echt opgevallen in Turkije”.

“Er is duidelijk iets mis met de F1 maar daar wilde ik het eigenlijk vandaag niet over hebben. De mensen kennen onze positie en we willen nog steeds een beter reglement, betere stabiliteit en een eigen tempo om te besparen. Ik hoop dat we tot een overeenkomst zullen komen en ik denk dat er vast wel verstandige mensen bij de FIA werken”, zo vertelde de Ferrari-president.

Nadat Luca di Montezemolo als vlaggenman speelde tijdens de 24-uren van Le Mans begonnen vele insiders uit de F1 zich vragen te stellen. Di Montezemolo steekt zelf niet onder stoelen of banken dat een overstap mogelijk is.

“Een overstap is zeker mogelijk als we beslissen niet meer in de F1 te rijden. Het is voor ons sowieso een optie want in deze klasse speelt de technologie eveneens een zeer belangrijke rol. Ik blijf er wel bij dat we het liefst in de F1 blijven omwille van de traditie. In 2010 zullen we duidelijkheid hebben en op een of andere manier zal alles dan wel opgelost geraken. We zullen in een F1 actief blijven maar het zou een alternatief kunnen zijn”, aldus Luca di Montezemolo over de toekomst van Ferrari en de F1.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print