Le Mans wil F1-teams en piloten wel opvangen

De organisatoren van Le Mans hebben ook hun bedenkingen over de situatie in de F1. Indien er constructeurs of rijders zouden opstappen uit de sport zijn ze hartelijk welkom in Le Mans.
“Er is momenteel geen doelstelling om een bepaald aantal te bereiken maar indien er constructeurs of rijders zijn die willen overstappen dan kan dat best. We willen zeker luisteren en hun voorstellen in overweging nemen. Hoe meer er zouden overstappen, hoe liever dat we het hebben natuurlijk”, zo vertelde General Manager Remy Brouard aan de pers.

Het is geweten dat Ferrari al in de jaren 60 en 70 actief was in Le Mans. De Italiaanse renstal moest vroeger vooral de strijd aangaan met teams als Porsche en Lotus. In 1972 was het eveneens de FIA die de sport minder duurzaam wilde maken en voor allerlei problemen zorgde. Le Mans werd minder aantrekkelijk en vele autoconstructeurs hielden het voor bekeken.

Verder is het geweten dat alle overige F1-teams als opwarmer deelnamen aan Le Mans. De interesse is er hier en daar toch nog want Ferrari-president Luca di Montezemolo gaf vandaag het startschot voor de 24 uren van Le Mans en ook Fernando Alonso zou naar verluidt aanwezig zijn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023