“Het beste resultaat voor McLaren sinds zes jaar”

Lando Norris wist zich met een vierde plaats in de kwalificaties voor de GP van Oostenrijk met zijn McLaren tussen de twee Red Bulls te nestelen. Met een achtste plaats deed ook teamgenoot Carlos Sainz het niet onaardig.


Tijdens de wintertests in Barcelona kwam Racing Point met de RP20, ofwel de ‘Roze Mercedes’, sterk voor de dag en zaterdag waren ze dan ook torenhoog favoriet om met de titel van ‘best of the rest’ aan de haal te gaan.

Dat was echter buiten Lando Norris gerekend, die met zijn McLaren de vierde tijd bezette en daarmee zelfs Alex Albon in zijn Red Bull te snel af was.

Het behoeft geen uitleg dat de jonge Brit enorm opgetogen was over zijn resultaat en de prestaties van zijn team.

“Ik ben erg blij, dit was mijn beste kwalificatie positie ooit, dus het is een grote prestatie voor mijzelf maar ook voor het team,” aldus Norris op de website van McLaren. “Het is het beste teamresultaat in zes jaar, dus het is goed om te zien hoeveel vooruitgang we hebben geboekt.”

“Dit resultaat betekent echter niet dat we er al zijn, we moeten hard blijven werken. Dat is wat we dit hele weekend hebben gedaan, we blijven gestaag vooruitgang boeken. We hebben een goede uitgangspositie voor morgen, daar ben ik blij mee want we hebben een goede kwalificatie gehad.”

“Ik had er alle vertrouwen in, ook al zag het er niet altijd naar uit dat we het op twee na beste team waren. Tijdens Q3 viel alles op zijn plaats, vooral tijdens de tweede run en dat maakte me blij. Ik denk dat het goed is voor ons als team, maar morgen is een andere dag en we zullen nog steeds hard moeten werken tijdens de race”.

Ook teamgenoot Carlos Sainz deed het niet onaardig en liet de achtste tijd optekenen.

“Het was een zeer goede dag voor het team. Gefeliciteerd! We mogen blij zijn met de prestaties van de auto na de wintertest. Het is goed om al in het eerste weekend in de top 10 te staan, daar zijn we erg blij mee.”

“Persoonlijk heb ik het hele weekend al een beetje geworsteld met het vinden van de juiste balans voor bepaalde bochten, en ik kreeg de laatste ronde die ik voor ogen had niet op de wereld. Langs de andere kant denk ik dat P8 geen slechte uitgangspositie is voor morgen en we zullen zeker vechten voor de eerste punten van het seizoen”.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print