“Het fenomenale Max verstappen-tijdperk is nog maar net begonnen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Nico Rosberg denkt dat we nog maar net begonnen zijn aan een tijdperk waarin Max Verstappen de plak zal zwaaien. In de ‘Any Given Monday-’podcast op ‘Sky steekt hij de loftrompet over de jonge Nederlander.

Afgelopen maand verlengde Max Verstappen na een overwinning in de GP van Japan zijn wereldtitel na een indrukwekkend seizoen. In een seizoen dat tweeëntwintig races wist hij er vijftien te winnen.

“Hij is een ongelooflijke rijder,” aldus Rosberg. “Ik denk dat we nu rustig mogen stellen dat hij een van de grootste uit aller tijden zal worden, zelfs nu al als je de statistieken ziet waar hij op dit moment is.”

“Hij is een tweevoudig wereldkampioen met meer raceoverwinningen dan Fernando Alonso. Hij is nu al een van de beste aller tijden en hij is nog maar net begonnen.”

“Dat zal hij ook zeker en vast tijdens het komende decennium bewijzen. Zijn rijkunsten zijn van een fenomenaal niveau en het is mooi om daar getuige van te zijn.“

Het was in 2022 echter niet allemaal rozengeur en maneschijn want Red Bull had problemen met de betrouwbaarheid van de RB18. Ferrari en Charles Leclerc wisten daarvan te profiteren, zelfs in die mate dat Verstappen na de GP van Australië al liet doorschemeren dat zijn seizoen er al zo goed als op zat.

Maar ze kregen bij Red Bull hun zaakjes echter snel op orde en ook bij Ferrari bleven ze niet foutloos, met als gevolg dat Verstappen het gat met Leclerc snel kon dichten.

 “We moeten ook niet vergeten dat het niet zo is dat zijn auto dit jaar vanaf het begin mijlenver sneller was dan die van alle anderen,” merkte de F1-wereldkampioen van 2016 op.

“De Ferrari was de snelste auto in het begin van het seizoen en toch behaalde hij die ongelooflijke vijftien overwinningen en heeft hij de tegenstand op die manier echt vernietigd.”

“Als je naar de punten kijkt, scoorde hij er 146 meer dan wie dan ook, het is onwerkelijk. Het is één van de beste seizoenen die we ooit gezien hebben.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print