“Mattia Binotto geeft zijn ontslag bij Ferrari, bekendmaking is voor ieder moment”

Ferrari
Ferrari

Volgens nieuwe geruchten in de Italiaanse media gaat teambaas Mattia Binotto zijn ontslag geven bij Ferrari. De bekendmaking van het ontslag zou ten vroegste vandaag bekendgemaakt worden maar zou ook voor de komende dagen kunnen zijn.

In de aanloop naar de laatste race van het F1-seizoen in Abu Dhabi zag Ferrari zich genoodzaakt om officieel te reageren op speculaties dat Ferrari Mattia Binotto zou gaan ontslaan. Ferrari ontkende de speculaties maar in de Formule 1 geldt eens te meer ‘waar rook is, is vuur’.

We zijn amper een dikke weer verder en er duiken immers al nieuwe geruchten op. Deze keer ligt het Italiaanse ‘Corriere della Sera’ aan de basis van de geruchten. Volgens ‘Corriere della Sera’ zou een bekendmaking van het ontslag van Binotto voor alle momenten kunnen zijn en ten vroegste op vrijdag bekendgemaakt worden.

Voorlopig blijft het afwachten maar Mattia Binotto liet onlangs in een reactie verstaan dat hij van Ferrari-voorzitter John Elkann garanties over zijn toekomst zou gekregen hebben.

“Toen de speculaties begonnen had ik een gesprek met voorzitter John Elkann,” aldus Binotto tijdens het raceweekend in Abu Dhabi.

“We hebben erg open gepraat over wat de beste manier was om door te gaan. We besloten om met een statement te komen, dat dit het beste was om de speculaties te stoppen. Dit waren duidelijk speculaties en niet onderbouwd.”

Die officiële reactie van Ferrari heeft echter niet voor gezorgd dat de speculaties definitief de kop ingedrukt werden, getuige nu dus de nieuwe berichtgeving van Corriere della Sera.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner