Het geheim onthuld waardoor Ferrari zo snel was in Monaco?

Ferrari
Ferrari

Uit het niets was Ferrari in Monaco plots bijzonder snel. Monaco staat niet gekend als circuit waar een enorm sterke motor zeer belangrijk is maar waardoor was Ferrari in Monaco plots zo snel en wat betekent het voor de rest van het seizoen?

Ferrari heeft in vergelijking met vorig seizoen duidelijk een grote stap vooruit gezet maar in Monaco waren de Scuderia plots bijzonder snel en deden ze mee voor de polepositie en de overwinning. Maar van waar kwam die plotse ‘versnelling’ en heeft ze ook gevolgen voor de komende races?

Voormalig F1-piloot Marc Surer kent naar eigen zeggen het ‘geheim’ van Ferrari waardoor ze in Monaco zo snel waren in vergelijking met de races eerder dit seizoen.

“De F1-bolide van Ferrari stuiterde in Monaco minder over de kerbstones en dat is uiteraard een goed teken,” vertelt hij in een video voor ‘Formel1.de’.

“Wanneer een auto stuitert dan kan je niet accelereren, je kan geen gas geven want dan is de auto onstabiel. Wanneer een auto na het over de kerbstones rijden meteen stabiel is dan kan je ook sneller vol gas geven. Das was een enorm voordeel in Monaco en zal ook een positief effect hebben tijdens de race in Baku.”

Ook al is het circuit in Baku eveneens een stratencircuit, de karakteristieken van de Baku City Circuit zijn met onder andere een heel lang recht stuk toch ook serieus verschillend. Volgens Surer zal Ferrari ook tijdens enkele andere raceweekends kunnen profiteren van het voordeel maar was de race in Monaco degene met het grootste voordeel.

“Dat ze Red Bull en Mercedes konden verslaan viel typisch toe te schrijven aan Monaco. Ik kan me niet inbeelden dat het op andere circuits ook zo succesvol zal zijn,” besloot Surer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed