Jean Todt: “Ik bezoek Michael Schumacher twee keer per maand, ook nu met corona”

Daimler Media
Daimler Media

FIA-voorzitter Jean Todt heeft onthuld dat hij twee keer per maand langs gaat bij zijn goede vriend Michael Schumacher.

Sinds zijn ski-ongeval in 2013 weet slechts een select gezelschap hoe het precies gaat met zevenvoudig F1-kampioen Michael Schumacher. Jean Todt, de huidige voorzitter van de FIA, behoort tot dat gezelschap. De Fransman beleefde samen met Schumacher de grootste successen bij Ferrari.

Todt heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij bij Schumacher op bezoek ging maar hij doet dat altijd met de nodige discretie. Nu onthult hij dat hij twee keer per maand langs gaat bij zijn goede vriend en dat hij dat ook doet ondanks alle restricties die er zijn door COVID-19.

“Ik zie Michael minstens twee keer per maand,” aldus Todt in een gesprek met ‘Corriere della Sera.’ “Ik laat hem nooit in de steek. Hij, Corinna, de familie: we hebben samen zoveel meegemaakt. Het mooie van wat we hebben meegemaakt is een deel van ons en het gaat door.”

Zelf stond Jean Todt tussen 1993 en 2007 aan het roer van Het Formule 1 team van Ferrari en nu laat hij zijn licht schijnen over de huidige toestand van de Scuderia.

Bedrijven gaan door verschillende tijdperken,” zei hij. “Ik kwam aan in juli 1993 en de situatie in Maranello was dramatisch.”

“De auto, ontworpen in Engeland, ging steeds kapot, we moesten een windtunnel huren, en de ontwerpkantoren stonden leeg. Het enige goede was het eten.”

Net als toen ziet Todt nu tekenen aan de wand dat de slapende reus klaar is om weer te ontwaken.

“Ik denk dat de wil en de middelen er zijn. Wat de rijders betreft behoren Leclerc en Sainz tot de besten.”

“Ze hebben het hele pakket nodig. Auto, motor, chassis, aerodynamica. Je moet alles op het hoogste niveau hebben. Een paar duizendsten van een seconde kunnen de doorslag geven.”

“Ik bewonder de dominantie van Mercedes, ook al vind ik het niet leuk en zou ik meer concurrentie willen, maar acht jaar lang zijn het team en Hamilton altijd aan de bal geweest”, aldus de FIA-voorzitter.

“Ze hadden op hun lauweren kunnen rusten maar dat is niet gebeurd. Hun motivatie en honger zijn absoluut.”

“Ik zou liever zien dat meer teams en meer rijders zich in de strijd mengen, maar de F1 en de autosport hebben een sterk Ferrari nodig.”

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print