“Voor Antonio Giovinazzi is Kimi Raikkonen niet meer zijn referentie”

Alfa Romeo Racing
Alfa Romeo Racing

Antonio Giovinazzi behaalde in Monaco het eerste wk-punt voor Alfa Romeo dit seizoen. De Italiaan doet het dit seizoen vaak ook opmerkelijk beter dan teamgenoot Kimi Raikkonen en krijgt daarvoor veel lof van teambaas Frédéric Vasseur.

Volgens Vasseur ligt een verandering op het vlak van ingesteldheid aan de basis van de veel betere prestaties bij Giovinazzi. De Italiaan focust zich naar verluidt meer op zichzelf en minder op teamgenoot Kimi Raikkonen.

“Een van de problemen die hij in het verleden had was dat hij zich waarschijnlijk te veel op Kimi focuste en hem als referentie zag, hij moet hem op zichzelf focussen,” vertelde Frédéric Vasseur tegenover ‘Motorsport.com’.

“Het is niet eenvoudig want erg vaak is je teamgenoot je eerste referentie. Nu staat hij meer zijn eigen mannetje en dat is ook voor ons belangrijk.”

“De grote verandering de voorbije twaalf maanden is dat hij heeft gezegd dat hij zich op zichzelf ging focussen en de job die hij deed. Dat hij 100 procent van zijn eigen capaciteiten gebruikt om het goed te doen.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022