Nico Rosberg en Lewis Hamilton botsen opnieuw tijdens tweede race in Extreme E

Nico Rosberg, Molly Taylor en Johan Kristoffersson
Nico Rosberg, Molly Taylor en Johan Kristoffersson

In de Formule 1 kwam het meermaals tot een aanrijding tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Nadat Rosberg afscheid nam van de Formule 1 komen ze met hun teams elkaar opnieuw tegen in de Extreme E en ook daarin kwam het tot een aanrijding.

Meermaals kwam het in de Formule 1 tot een intense strijd tussen Mercedes-teamgenoten Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Een triest dieptepunt daarbij was de eerste ronde tijdens de GP van Spanje in 2016: Hamilton en Rosberg crashten tegen elkaar en zorgden er zo voor dat Max Verstappen een vrijgeleide naar zijn eerste F1-overwinning kreeg.

Uiteindelijk slaagde Rosberg erin om in 2016 wereldkampioen te worden en nam de Duitser enkele dagen later afscheid van de sport. Toch deelden Hamilton en Rosberg ook daarna nog regelmatig in de media nog steekjes naar elkaar uit maar in de nieuwe raceklasse Extreme E komen de twee elkaar pas echt tegen.

Allebei hebben ze immers een eigen team in de raceklasse en dat leidt opnieuw tot een intense strijd tussen beide heren. Tijdens de eerste race slaagde Nico Rosberg zijn team erin om te zegevieren en Lewis Hamilton wilde duidelijk terugslaan in de tweede race.

Die tweede race verliep echter niet zoals verhoopt voor het tweede team van Hamilton. In de Ocean X-Prix kwam het immers tot een aanrijding tussen Molly Taylor (Rosberg X Racing) en Cristina Gutierrez (X44). Molly Taylor en Johan Kristoffersson wisten uiteindelijk de race te winnen terwijl Gutierrez haar weg niet verder kon zetten.

2-0 dus voor het team van Nico Rosberg dat ook comfortabel aan de leiding van het Extreme E-kampioenschap staat. In totaal bestaat het kampioenschap uit vijf races.

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print