Het geheim van Ferrari onthuld?

De motor die de Italiaanse renstal in 2010 zal gebruiken in haar F10 zou wel eens op een manier geplaatst kunnen zijn waardoor men zich van de rest kan onderscheiden.
Mogelijk werd één van de belangrijkste geheimen bij Ferrari aan het licht gebracht. De motoren die de renstal zal inzetten worden namelijk in een hoek van 3,5 graden geplaatst en dat op zich is al bijzonder aangezien deze motor dan hellend naar de voorkant van de F10 zou liggen. Op die manier zou men er een betere luchtstroming verkrijgen naar de diffuser toe en zoals u alvast wel weet zal ook dit component in 2010 het verschil kunnen maken.

“Onze wagen voor 2010 is voorzien van een erg bijzondere mechanische eigenschap. Het geheim zit verborgen onder het carrosserie”, aldus Aldo Costa van Ferrari.

Zo zou deze manier van plaatsing van de motor tijdens de test in Valancia het verschil al hebben gemaakt van enkele tienden van een seconde. Zoals u weet maken vaak duizendsten van een seconde het verschil om bijvoorbeeld de pole te kunnen veroveren. Ook designer Nikolas Tombazis sprak zich onlangs uit over de diffuser van de F10. Als het we het verhaal van Tombazis en Costa samenvoegen komen we tot de conclusie dat de motor en diffuser elkaar in 2010 alvast geen parten zouden mogen spelen.

“Onze diffuser is opnieuw van fundamenteel belang in 2010. Om naar behoren te kunnen presteren moesten we de achterzijde van de wagen aan een verandering onderwerpen. Enkele componenten werden meer op elkaar afgestemd”, aldus designer Tombazis.

Waarschijnlijk is dit verhaal meer dan een vermoeden aangezien ondermeer La Gazzetta dello Sport een reeds gelijkaardig bericht publiceerde.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}