“Het gemiddelde niveau in de Formule E is beter dan dat in de Formule 1”

Formula E - Twitter
Formula E - Twitter

Volgens Formule E-rijder Oliver Rowland zouden Max Verstappen en Lewis Hamilton niet zomaar de Formule E kunnen domineren. Rowland is van mening dat het gemiddelde niveau in de Formule E hoger ligt dan in de Formule 1.

“Plaats eender welke F1-piloot in de Formule E, ik denk dat er geen enkele rijder op erg eenvoudige of dominante wijze zou winnen,” aldus Rowland tegenover ‘Motorsport-Total.com’.

“Ik denk dat Max Verstappen er momenteel op het vlak van snelheid, talent en gewoon zijn capaciteiten bovenuit steekt. Dat is makkelijk om te zeggen wanneer hij wint.”

“Ik schat ook de anderen hoog in, zeker de jongere rijders zoals Charles Leclerc en George Russell, maar ze zouden niet naar de Formule E kunnen komen en domineren.”

“Ik weet dat, ik heb tegen hen geracet in de junior-raceklassen, ik ken het niveau waarop ze presteren. Ik zou durven zeggen dat het gemiddelde niveau in de Formule E beter is dan de Formule 1.”

Momenteel rijden in de Formule E heel wat voormalige F1-piloten. Daaronder naast onze landgenoot Stoffel Vandoorne ook bijvoorbeeld Jean-Éric Vergne, Lucas di Grassi, Pascal Wehrlein en Sébastien Buemi.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print