“Het is beangstigend hoe giftig de F1-gemeenschap in 2021 is geworden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het is de Russische commentator Alexey Popov opgevallen dat de reacties van de fans afgelopen seizoen behoorlijk giftig waren.  

Het was een speciaal seizoen in 2021 en de emoties namen soms de bovenhand, zowel bij de rijders als de teambazen maar ook de fans deden hun duit in het zakje. Op de sociale media liep het bij de fans al eens uit de hand en werd er al eens over de schreef gegaan, dat is ook Popov opgevallen.

De Rus omschrijft het sfeertje als giftig en beangstigend op ‘championat.com.’ Hij laat ook weten dat hij teleurgesteld is in de manier waarop bepaalde fans van zich laten horen.

“Ik ben erg teleurgesteld over de manier waarop Formule 1-fans tegenwoordig op nieuws reageren,” aldus Popov.

“Op mijn YouTube-kanaal heb ik dit jaar bijna de meeste views gehad van een video met de kop “Stopt Max ermee?” Het was gewoon een reactie op mensen die het verhaal begonnen te hypen – zogenaamd Max zou hebben gezegd dat hij ging stoppen. En ik legde gewoon uit dat hij nergens heen ging. Maar het feit zelf, dat soort dingen trekken mensen aan.”

“En wat was het verhaal? Toen ik het hele kluwen begon te ontrafelen, vond ik het originele interview: het was op een BBC podcast. Ik heb er twee keer naar geluisterd. “

Om iemands uitspraken zo te verdraaien, dat is een echte uitdaging!

“Ik begrijp dat het tegenwoordig een ongezond verhaal is, mensen zijn niet geïnteresseerd in details maar zijn wel geïnteresseerd in een grote krantenkop, zodat ze naar de comments kunnen gaan en elkaar kunnen gaan afkraken.”

“Ik dacht altijd dat Formule 1 anders was dan bijvoorbeeld voetbal. Ik was erg blij en trots dat we veel intelligentere fans hebben die elkaar respecteren. Respectvol voor de rijders die ze aanmoedigen, maar ook voor de andere rijders en hun teams. Dit jaar was het soms gewoon eng: ik zie mensen onzin uitkramen over elkaar. Eerlijk gezegd is dit niet de Formule 1 waar ik op een bepaald moment trots op was.”

“En dan ga je denken: heeft de sport meer populariteit nodig als het een niveau met zich meebrengt van ‘je bent een sukkel, en je favoriete racer is zo-zo?'”

“Maar dit is niet een puur Russisch probleem. Je kunt hetzelfde zien op sociale media in elke taal.”

“Het betekent niet dat als het ergens slecht is, dat het dan voor ons ook zo moet zijn. Natuurlijk zeg ik niet dat wij zo zijn. Het is gewoon heel zielig.”

“In mijn gedachten was er zo’n gemeenschap van mensen die allemaal bij elkaar hoorden. Ja, ze juichen misschien voor verschillende mensen, maar het is geen voetbalwedstrijd waar sommige mensen vanaf de tribune met elkaar gaan lopen vechten of schelden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022