Circuit van Barcelona ondergaat een grondige make-over voor F1-test

Circuit de Barcelona-Catalunya
Circuit de Barcelona-Catalunya

In de aanloop naar de wintertests ter voorbereiding van het nieuwe F1-seizoen 2022 wordt het Circuit de Barcelona-Catalunya stevig onder handen genomen.

Sinds 1991 scheuren de F1-bolides over het Circuit de Barcelona-Catalunya en het circuit huisvest ook erg vaak de wintertests ter voorbereiding van het nieuwe F1-seizoen. Toch kwam het Spaanse circuit de voorbije jaren steeds meer ter discussie te staan.

De faciliteiten op het circuit raakten steeds meer gedateerd en ook het circuit op zich is niet echt populair door het gebrek aan inhaalmogelijkheden. Even leek het er naar uit te zien dat de Spaanse GP van de kalender zou verdwijnen maar in november maakte de Formule 1 een nieuwe overeenkomst met het circuit en de promotoren bekend.

Een vereiste voor de nieuwe overeenkomst die tot 2026 loopt is dat de faciliteiten voorafgaand aan de in februari geplande wintertests grondig gerenoveerd worden. Zo wordt onder andere de paddock grondig gerenoveerd. De werkzaamheden moeten voor 23 februari afgerond zijn want dan begint een driedaagse F1-test op het circuit.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023