Raceweekend in Bahrein op twee verschillende circuits?

Bahrein International Circuit
Bahrein International Circuit

De organisatoren van de GP van Bahrein zeggen open te staan voor een eventuele sprintrace op een andere versie van het circuit dan de hoofdrace op zondag.

Omwille van de pandemie met het coronavirus werd er in 2020 al eens twee keer tijdens hetzelfde seizoen een F1-race in Bahrein georganiseerd. Daarbij werd er een tweede raceweekend georganiseerd op het ‘outer loop’ circuit.

Tijdens het voorbije seizoen werd er tijdens drie raceweekends geëxperimenteerd met zogenaamde sprintraces op zaterdag. Dat gebeurde telkens op hetzelfde circuit als waarop de hoofdrace op zondag plaatsvindt maar in Bahrein overwegen ze de sprintrace dus op een ander circuit te laten rijden.

Het zogenaamde ‘outer loop’ circuit werd in 2020 voor de GP van Sakhir gebruikt. De race werd gewonnen door Sergio Perez die in de Racing point F1-bolide zijn allereerste overwinning behaalde.

“Theoretisch kunnen we het doen en we zullen de F1 steunen in wat ze van ons vragen,” aldus Salman Bin Isa Al-Khalifa, uitvoerende directeur van het Bahrain International Circuit, volgens ‘MotorsportWeek.com’.

“Het is zoals in 2020, toen ze ons de vraag stelden om twee races te organiseren. We hadden het ‘outer loop’ circuit en we hebben het gedaan. Dus ja, we zouden het steunen.”

“Maar met zo’n dingen hangt het ook af van de teams. Er zullen vragen zijn over hoe je de ene dag op het ene circuit rijdt en de dag nadien op het andere. We zullen afwachten en zien hoe de gesprekken verlopen.”