Aston Martin in slecht weer? Verschillende kaderleden nemen ontslag

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Toen Lawrence Stroll Aston Martin overnam leek de toekomst van het Britse merk veiliggesteld maar ondertussen lijkt het achter de schermen te rommelen bij het automerk van James Bond.

Aston Martin leek vorig jaar weer springlevend na de overname van Lawrence Stroll en de plannen waren ambitieus. De Canadees bracht het merk naar de F1 en er werd een heleboel personeel aangeworven. Om de ambities van het team extra te onderstrepen werd oudgediende Sergio Perez de wacht aangezegd door viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel die overkwam van Ferrari. 

Een jaar na het vertrek van Sergio Perez mochten we afgelopen week nog een vertrek optekenen van een trouwe soldaat, namelijk teambaas Otmar Szafnauer. De Amerikaan maakte bekend dat hij het team met onmiddellijke ingang zou verlaten.

De plaats van Szafnauer zal naar alle waarschijnlijkheid ingenomen worden door Martin Whitmarsh. De oud-teambaas van McLaren werd afgelopen zomer door Aston Martin voorgesteld als nieuwe CEO van de raceafdeling maar als we ‘Autocar’ mogen geloven mogen we ons in 2022 aan nog meer verschuivingen verwachten in het management van Aston Martin.

Het lijkt erop dat Aston Martin in slechte papieren aan het raken is. Sinds Tobias Moers werd aangesteld als CEO van de straatauto’s is er veel onrust bij de kaderleden. Zo hebben David King, chief special operations officer, Matt Becker, directeur Q operations, Simon Lane, general manager, Carl Elston, directeur supply chain, Kris Elston, en vele anderen allemaal hun baan opgezegd.

Bovendien wankelt de stoel van Moers ook want in 2021 liet het Britse automerk niet minder dan achttien miljoen euro verlies optekenen. Er is ook de vertraging die het prestigieuze ‘Valkyrie’-project heeft opgelopen en het feit dat verschillende kaderleden eieren voor hun geld kiezen kunnen er voor zorgen dat Stroll Moers zal moeten vervangen. 

Het valt niet te ontkennen dat Aston Martin een stap terug heeft gezet in 2021, nu valt af te wachten of dat ook invloed zal hebben op het F1-team van het merk. 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022