Sergio Perez geeft verklaring voor trage aanpassing bij Red Bull

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ondanks zijn jarenlange ervaring in de Formule 1 ondervond Sergio Perez vorig jaar heel wat moeilijkheden om zich aan te passen aan Red Bull en zijn nieuwe F1-bolide. Volgens de Mexicaan waren daarvoor verschillende redenen.

“Dat moeten we mee in rekening nemen,” aldus Perez volgens ‘Motorsport’. “Het feit dat ik plots met een wagen moest rijden die volgens een compleet andere filosofie gebouwd is dan waar ik al heel mijn carrière mee heb gereden.”

“Ik denk dat het op dat vlak een trage aanpassing is geweest,” geeft Perez toe. “Het is een zeer verschillende wagen, een zeer verschillende motor en er waren dan ook heel wat dingen die ik moest leren bij een nieuw team en dat zonder veel testmogelijkheden.”

“Voorafgaand aan mijn eerste race heb ik anderhalve dag kunnen testen met de nieuwe wagen. De volledige dag draaide echter rond heel wat aerodynamica dus ik heb eigenlijk voorafgaand aan mijn eerste race niet echt kunnen testen.”

Perez werd, net als de andere rijders die een overstap maakten, bovendien ook geconfronteerd met minder tijd om te testen tijdens de raceweekends. De twee oefensessies op vrijdag werd immers ingekort van telkens anderhalf uur naar slechts één uur per sessie.

“Het zal vreemd klinken maar het ontbrak me aan tijd,” aldus Perez. “De beperkte tijd die je hebt om te testen, de beperkte tijd om te oefenen in de wagen want ieder circuit is ook erg verschillend.”

“Om dan in een erg andere wagen te rijden dan dat ik jarenlang gewoon was maakt het allemaal des te moeilijker. Ik ben zeker niet de enige met dit probleem. Er zijn nog andere zeer goede rijders die problemen ondervinden om zich aan te passen aan hun nieuwe wagen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022