“Audi en Porsche zijn klaar om in 2026 naar de F1 te komen als partner van McLaren en Red Bull”

Porsche
Porsche

Als we ‘Car Magazine’ mogen geloven is het zo goed als zeker dat we Audi en Porsche vanaf 2026 in de F1 mogen verwachten achterin de bolides van McLaren en Red Bull.

De geruchten dat Audi McLaren zou willen overnemen zijn niet nieuw. Volgens ‘Car Magazine’ wil Audi zowel McLaren Racing als McLaren Automotive overnemen en dat zou betekenen dat we vanaf 2026 Audi motoren zullen terugvinden achterin de bolides van McLaren.

Wat wel nieuw is dat ook Porsche, een zustermerk van Audi, gelijktijdig zou instappen in de Formule 1 en daarbij wordt vooral de naam van Red Bull genoemd. Als alles volgens plan verloopt mogen we ons dus verheugen op een combinatie McLaren-Audi en Red Bull-Porsche vanaf 2026 maar in het geval dat dit mocht mislopen is er ook al een plan B.

Dan zou Audi denken aan een combinatie met Williams en zou Porsche misschien gekoppeld kunnen worden aan Alpha Tauri. Het feit dat de Volkswagen Groep op zoek gaat naar een partner om haar intrede te maken in de Formule 1 is logisch, zo hoeven ze zich niet te concentreren op het ontwikkelen van een chassis en kunnen ze zich helemaal op het motorische aspect toeleggen.

Daarvoor gaan beide merken de handen in elkaar slaan en samen een motor ontwikkelen. Dat betekent dat Red Bull en McLaren zullen beschikken over dezelfde motor maar dat er een andere naam op de motorkap zal prijken. 

Maar aan de overname van McLaren door Audi zou wel een serieus prijskaartje vasthangen, naar verluid zou het merk met de vier ringen om en bij een miljard euro op tafel moeten leggen voor een overname van zowel de race- als automotive-afdeling van McLaren.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022