“Mercedes had Lando Norris in plaats van George Russell moeten kiezen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Het leek een kwestie van tijd alvorens George Russell bij Mercedes aan de slag zou kunnen gaan maar als het van voormalig F1-piloot en analist Jolyon Palmer had afgehangen dan zou Lando Norris en niet George Russell naast Lewis Hamilton rijden.

Lando Norris reed vorig jaar een ijzersterk seizoen bij McLaren. De jonge Brit reed zich andermaal in de kijker en volgens verschillende F1-experts zou Norris een goede keuze voor Mercedes geweest zijn.

“Als ik Mercedes zou zijn en vrije keuze had voor het tweede racezitje naast Hamilton dan zou ik voor volgend jaar Norris in plaats van Russell gekozen hebben,” vertelt F1-verslaggever Jack Nicholls tijdens de ‘F1: Chequered Flag’ podcast van BBC.

Ook Jolyon Palmer, zelf voormalig F1-piloot, is die mening toegedaan.

“Ik volg Jack op dat vlak, ik zou voor Lando gaan,” aldus de voormalig Renault F1-piloot. “De manier waarop hij aan het einde van de race in Sochi Lewis wist af te houden tot de strategie en bandenkeuze niet zijn richting uitgingen, was echt ongelooflijk.”

“Voor iemand die nog nooit een race heeft gewonnen, om dan tegen een zevenvoudig F1-kampioen te racen die in zijn nek zit te hijgen.”

“Dan begint het te regenen, hij gaat enkele keren naast de baan, maar hij blijft erin slagen om Lewis achter zich te houden.”

“Het was echt legendarisch wat Norris wist te presteren.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022