“Het is een zekerheid dat Max Verstappen Red Bull zal verlaten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens voormalig F1-piloot Ralf Schumacher is het een ‘zekerheid’ dat Max Verstappen het Red Bull F1 team zal verlaten.

De voorbije weken waren er al geruchten die Max Verstappen linkten aan een eventueel vertrek bij Red Bull. Die geruchten zullen volgens Ralf Schumacher blijven aanhouden. Meer zelfs, volgens Schumacher is het een uitgemaakte zaak dat Max Verstappen het Red Bull F1 team zal verlaten.

“Ik denk dat hij andere mogelijkheden heeft,” vertelt Ralf Schumacher in gesprek met ‘Sky Duitsland’. “In de paddock hoor je al verhalen dat hij met anderen in gesprek is.”

“De vraag is vooral of het al voor volgend jaar zal gebeuren of het jaar daarna, maar voor mij is het een zekerheid dat hij het team wil verlaten.”

Volgens Ralf Schumacher mag Red Bull zich aan een ‘leegloop’ verwachten want naast Adrian Newey zullen waarschijnlijk nog heel wat andere engineers het team willen verlaten.

“Engineers zullen vertrekken, wie wil er samen met Adrian Newey ergens anders naartoe?” aldus Schumacher “De teamspirit is ook niet meer dezelfde als die van onder Dietrich Mateschitz. Wat nu gebeurt is echt jammer en triestig.”

“Het is erg teleurstellend dat het uit elkaar valt door mensen die van Mateschitz de kans kregen terwijl ze in principe gewoon medewerkers waren. Het is ongelooflijk. Ik heb er geen woorden voor.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print