“Het is fout om mirakels van Ferrari te verwachten”

Volgens Sebastian Vettel was het fout om van Ferrari te verwachten dat ze dankzij één motorupgrade de kloof met Mercedes zouden kunnen dichten.

Ferrari gebruikte in de aanloop naar de GP van Canada enkele tokens om haar power unit van een upgrade te voorzien. Het raceweekend in Canada zorgde dan wel niet voor de verhoopte resultaten, toch heeft Ferrari volgens Sebastian Vettel heel wat progressie geboekt.

Ook Maurizio Arrivabene liet eerder al verstaan dat het ware potentieel en de ware snelheid waarover Ferrari beschikt in Canada niet getoond werd.

Toen men aan Vettel de vraag stelde of hij eventueel Mercedes had kunnen bedreigen voor de overwinning indien hij geen problemen had gekend antwoordde de Duitser als volgt: “Uiteindelijk deden we dat niet en we zullen het nooit te weten komen. Alles werkte zoals verwacht. Je mag geen mirakels verwachten.”

Volgens Vettel kan de grote voorsprong waarmee Mercedes aan het F1-seizoen begon ook niet plots verdwijnen.

“Kijk naar de kloof tijdens de wintertests,” aldus Vettel. “Die kloof was enorm. Sindsdien hebben we tijdens enkele races de kloof enigszins kunnen verkleinen, tijdens andere races konden we dat minder. Het is niet eenvoudig, het zijn geen idioten. Ze proberen zo veel mogelijk progressie te boeken. Wanneer je de kloof wil dichten moet je dan ook meer progressie boeken dan hen, wat niet eenvoudig is. Ik denk dat we goed bezig zijn en het gaat dan ook de juiste richting uit. We pushen dan ook enorm hard.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer