Robert Kubica: “Ik geloof in Alonso en zijn keuze”

Weinigen begrijpen de keuze van Fernando Alonso om naar McLaren-Honda te gaan, maar voormalig F1-piloot Robert Kubica begrijpt alvast de keuze van de Spanjaard.

Alonso kreeg de voorbije weken de nodige kritiek te verwerken. De Spanjaard opteerde ervoor om van Ferrari naar McLaren-Honda te gaan en verdedigde daarbij zijn keuze voor McLaren-Honda door te stellen dat hij niet voor het zoveelste jaar op rij voor een tweede plaats wou gaan.

De voorbije races werd Alonso vaak geconfronteerd met technische problemen en opgaves . Alonso behaalde dit seizoen ook nog geen enkel wk-punt maar nog steeds houdt hij vol dat zijn keuze om Ferrari te verlaten en naar McLaren-Honda te gaan de juiste was.

Toch kan Alonso ook op begrip rekenen, zoals bij voormalig F1-piloot Robert Kubica. De Pool begrijpt de keuze van Alonso.

“Ieder mens, en in het bijzonder een racepiloot, heeft nieuwe uitdagingen nodig,” zei Kubica tegenover Sky Italia.

De periode van Alonso bij Ferrari, waarbij hij vaak net naast een wereldtitel greep, is uiteraard de voedingsbodem voor Alonso zijn drastische keuze geweest. Al begrijpt ook Kubica niet echt waarom Alonso er bij Ferrari niet is in geslaagd om wereldkampioen te worden.

“Toen Fernando naar Ferrari ging verwachtte iedereen, waaronder ook ikzelf, dat hij wereldkampioen zou worden. Het verliep echter anders en hij moest dan ook iets nieuw vinden en een andere weg inslaan. Momenteel staat hij voor een grote uitdaging maar net zoals bij iedere grote uitdaging is de bevrediging nadien des te groter wanneer dat doel bereikt wordt,” aldus Kubica.

“Het is een risico dat hij heeft genomen, maar hij is een erg sterke rijder, waarschijnlijk zelfs de sterkste van de voorbije jaren,” besluit de Pool.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022