“Het is geen crisis bij Ferrari, het gaat veel beter dan jullie denken”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-rijder Carlos Sainz zijn de berichten in de media over een ‘crisissituatie’ bij Ferrari geheel onterecht. Sainz is van mening dat de situatie bij Ferrari beter is dan de meeste berichten, geruchten en speculaties doen uitschijnen.

De seizoensstart van Ferrari is zeker en vast niet zo goed als dat Ferrari maar ook heel wat fans hadden gehoopt. Ongetwijfeld hadden veel neutrale F1-fans gehoopt op een strijd tussen Ferrari en Red Bull maar tijdens de voorbije race in Saoedi-Arabië moest Ferrari naast Red Bull ook Aston Martin en Mercedes laten voorgaan.

In de media wordt er dan ook al uitvoerig gespeculeerd over de gevolgen daarvan bij Ferrari en er wordt gewag gemaakt van een ‘crisissituatie’. Daar klopt volgens Carlos Sainz dus niets van.

“Het is veel beter dan dat veel nieuwsheadlines doen uitschijnen,” aldus Sainz. “Wanneer je terugkijkt op de vele geruchten tijdens de week tussen Bahrein en Saoedi-Arabië, dan lijkt Ferrari geen goede plaats om zich te bevinden.”

“Maar ik kan jullie zeggen, het is erg duidelijk wat we moeten verbeteren, hoe we dat moeten doen en wat onze doelen op de korte, middellange en lange termijn zijn.”

“Ik ben zelfs verrast over hoe men probeert om Ferrari als team te destabiliseren, sommigen noemen het zelfs een crisis.”