Christian Horner: “We moeten het ijzer smeden nu het heet is”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner laat weten dat zijn team nu niet op de lauweren mag gaan rusten ondanks een sterke start van het seizoen.

Horner zegt dat Red Bull het ijzer moet smeden nu het heet is en voor de concurrentie een inhaalbeweging kan maken. De eerste twee races van het seizoen is dat alvast gelukt want er stond geen maat op de Red Bulls en het resultaat was dan ook twee keer een een-twee voor de formatie uit Milton Keynes.

“De nieuwe regelgeving is nog relatief jong,” aldus Horner tegenover ‘Sky News.’ “Het is nog maar het tweede jaar met deze regels.”

“Ik verwacht in de loop van het jaar veel convergentie te zien en het startveld zal korter op elkaar zitten. We moeten het ijzer dus smeden nu het heet is.”

“We hebben een competitieve auto en we moeten gewoon blijven pushen gedurende het seizoen.”

“Maar ik twijfel er niet aan dat de concurrentie fel en agressief zal terugkomen tijdens het seizoen, vooral als het Europese luik van het kampioenschap begint zullen er veel updates komen.”

“We horen al van grote updates bij Mercedes en ik ben er zeker van dat ze bij Ferrari ook niet tevreden zijn over de positie waarin ze zich nu bevinden.”

“Dus we verwachten dat de dingen snel zullen convergeren zodra we terug zijn in Europa.”