Nike blokkeert kledingmerk Max Verstappen: “Hij wil meeliften op ons succes”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen kroonde zich de voorbije twee seizoenen tot F1-kampioen en wou ‘Max 1’ registreren als kledingmerk. Het Amerikaanse Nike heeft daar echter een stokje voor gestoken.

Volgens de Amerikaanse sportkledinggigant lijkt ‘Max 1’ te veel op haar eigen merknaam ‘Air Max’. Het BOIP, Benelux Office for Intellectual Property, ging mee in de argumentatie van Nike en daardoor kan Max Verstappen zijn kledingmerk ‘Max 1’ niet registreren. Volgens het BOIP zou het dubbele gebruik van de term ‘Max’ in één en dezelfde branche, namelijk de kledingsector, tot verwarring leiden.

Max Verstappen probeerde het merk ‘Max 1’ in drie categorieën in te schrijven Die van BOIP-klasse 25 werd dus niet aanvaard. Die in de klasse 35 (reclame, beheer van commerciële zaken, zakelijke administratie, administratieve diensten) en klasse 41 (opvoeding, opleiding, ontspanning, sportieve en culturele activiteiten) werd wel goedgekeurd. Omdat ze de procedure verloren moet het kamp Verstappen 1 045 euro aan Nike betalen om de proceskosten te betalen.