“Het is mijn eigen schuld dat ik de polepositie niet heb”

Mark Webber moest zich vandaag tevreden stellen met de tweede plaats op de grid. De Australiër legt de schuld voor het mislopen van de polepositie bij zichzelf.
image
In tegenstelling tot het vorige raceweekend moest Webber deze keer tevreden zijn met de tweede tijd, achter teamgenoot Sebastian Vettel. En dat heeft Webber volgens hem enkel en alleen aan zichzelf te danken.

Toch leek Webber even aanspraak te maken op de pole aangezien hij even de snelste tijd reed tijdens Q3 en Vettel zichtbaar problemen had om het tempo van zijn Australische teamgenoot te volgen. Toch was het Vettel die tijdens zijn ultieme poging de besttijd uit zijn wagen wist te halen.

“Ik dacht dat mijn besttijd op dat moment niet voldoende zou zijn en wist dat ik mijn tijd moest verbeteren,” aldus Webber. “Het eerste gedeelte van mijn ronde was goed maar in bochten nummer 19 en 20 verliep het niet zoals ik wou.”

“Ik probeerde er nog wat uit te persen maar je kan ook snel tijd verliezen. Soms ben je tevreden wanneer je je best gedaan hebt en op de eerste startrij staat, maar deze keer is het uit onze handen gegleden.”

“Seb heeft het erg goed gedaan door drie sectoren op topniveau te presteren, ik slaagde er maar in om dat met twee en een halve sector te doen,” besluit Webber.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print