“Het is opvallend dat juist Honda problemen heeft na verbod op party modus”

Red Bull Racing was één van de grote voorstanders van het verbod op de veelbesproken ‘party modus’. Opvallend genoeg lijkt sindsdien uitgerekend Honda het ene na het andere probleem te kennen.


Voor het tweede raceweekend op rij werden Red Bull en Max Verstappen geconfronteerd met motorproblemen. Zowel in Monza als in Mugello kreeg Verstappen af te rekenen met een Honda-motor die niet naar behoren functioneerde.

In zijn column voor Ziggo Sport stelt de Nederlander Robert Doornbos zich dan ook openlijk vragen bij de problemen waarmee Honda geconfronteerd wordt sinds de introductie van het verbod op de party mode.

“Als je motor niet eens betrouwbaar is, dan kan je echt nog niet na gaan denken over strijden in een wereldkampioenschap”, schrijft Doornbos in zijn column op Ziggo Sport. Volgens Doornbos mag Verstappen nu definitief zijn titelambities voor 2020 vergeten.

Doornbos vindt het ook vreemd dat de problemen met de Honda-motor zich telkens pas voordeden op zondag en niet tijdens de rest van het raceweekend.

“Het enige dat ik mij kan voorstellen, is dat ze pas in de kwalificatie echt met de snelste modus reden,” aldus Doornbos.

“Het is opvallend dat sinds de introductie van dat verbod, Red Bull twee keer is uitgevallen met een motorisch probleem.”

“Misschien dat Honda een stap terug heeft moeten zetten daardoor,” die besluit met de woorden dat het voor Red Bull en Honda erg pijnlijk is.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021