Renault wil Fernando Alonso laten testen tijdens F1-test voor jonge rijders

Het Renault F1 team hoopt dat Fernando Alonso eind dit jaar tijdens de zogenaamde ‘young driver test’ op het F1-circuit van Abu Dhabi mag testen. Ze willen Alonso op die manier zo goed mogelijk voorbereiden op zijn comeback in de Formule 1.


Renault kondigde in juli aan dat Fernando Alonso in 2021 zijn F1-comeback bij de Franse renstal zal maken. De Spanjaard gaf aanvankelijk te kennen dat het voor hem geen must was om al vroegtijdig te testen met Renault maar lijkt daar nu op terug te komen.

Nu ziet het er naar uit dat Renault en Alonso toch op zijn minst willen deelnemen aan de ‘young driver test’, een F1-test aan het einde van het F1-seizoen op het circuit van Abu Dhabi. In principe komen dan vooral rijders zonder veel F1-ervaring in actie, iets wat je uiteraard niet kan zeggen van een tweevoudig F1-kampioen zoals Fernando Alonso.

De bijna 40-jarige Fernando Alonso wil zijn comeback echter zo goed mogelijk voorbereiden en daarom wil Renault nu bij de FIA bekomen dat Alonso mag testen tijdens de ‘young driver test’ op het circuit van Abu Dhabi.

“Aanvankelijk was het zijn idee om pas in actie te komen wanneer het kon,” vertelt Cyril Abiteboul, de motorsportbaas bij Renault, over Alonso zijn plannen om terug te keren. “Nu krijg ik echter het gevoel dat hij graag met een huidige F1-bolide wil testen en we bekijken nu wanneer dat mogelijk is.”

“We zullen hem niet tijdens een oefensessie op de vrijdag van een raceweekend in actie laten komen. Zoiets heeft hij eerlijk gezegd niet nodig, hij heeft die exposure niet nodig van een eerste oefensessie. Wij hebben op zo’n moment als team duidelijk nood aan die tijd voor het afstellen van de wagen.”

“We willen hem echter graag in de wagen in actie zien komen want we voelen duidelijk zijn ‘honger’ daarnaar.”

Volgens Abiteboul zorgen de recent sterk verbeterde resultaten van het Renault F1 team, tijdens de GP van Toscane finishte Daniel Ricciardo als vierde, er ook voor dat de focus van Alonso verschuift en zijn enthousiasme duidelijk nog groter is geworden.

“In het begin draaide het meer rond de toekomst. De focus lag op 2022, 2021 werd afgeschreven en het zou een overgangsjaar worden,” waarmee Abiteboul verwijst naar het feit dat er in 2022 ingrijpende reglementswijzigingen in de Formule 1 zijn.

“Naarmate Fernando nu steeds meer interessante gevechten van ons op de baan ziet ruikt hij bloed en wil hij eraan beginnen. Hij ziet dat er nu al mogelijkheden zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen