Het nieuws sloeg in als een bom: “Ik begrijp nog steeds niet waarom Nico Rosberg gestopt is”

Daimler Media
Daimler Media

James Vowles, Chief Strategist bij Mercedes, begrijpt ruim vier jaar na het plotse afscheid van Nico Rosberg nog altijd niet waarom de Duitser er de brui aan gaf na zijn F1-wereldtitel.

Het nieuws sloeg destijds in als een bom, een paar dagen nadat hij in 2016 wereldkampioen werd maakte Nico Rosberg wereldkundig dat hij zijn helm aan de wilgen zou hangen. Niet alleen bij de fans was de verbazing groot maar ook bij zijn team Mercedes vielen ze compleet uit de lucht, dat vertelt James Vowles in de podcast ‘Beyond The Grid.’

“Toto riep ons samen in zijn kantoor en we wisten niet waaraan we ons mochten verwachten,” aldus Vowles. “Maar zelfs als Toto zou gezegd hebben: ‘Je mag vijf dingen oplijsten waarover je denkt dat ik het zal hebben,’ zou het feit dat Nico zou stoppen er nooit opgestaan hebben.”

“Het was een bizar moment. Zelfs nu is het moeilijk te begrijpen waarom hij vroeg om zijn contract te ontbinden, zelfs al kon hij Lewis niet meer verslaan. Hij had een goede auto, hij zou nog races gaan winnen en deel uitmaken van een team dat iets ongelofelijk aan het doen was.”

“Hij moet er heel persoonlijke redenen voor gehad hebben. Hij had duidelijk bereikt wat hij wou maar het was een heel grote schok.”

Ondanks zijn jonge leeftijd is niemand er in geslaagd om Rosberg terug te verleiden om weer achter het stuur van een F1-bolide te kruipen. De Duitser is aan de slag als analist bij ‘Sky’ en is ondertussen ook teameigenaar van een raceteam in de elektrische off road raceklasse ‘Extreme E’.

In deze raceklasse zijn met onder andere Lewis Hamilton en Jenson Button nog twee bekenden uit de Formule 1 aan de slag met hun team, Button kruipt ook zelf nog achter het stuur.

Bij de eerste Extreme E-race van het seizoen ging het Rosberg alvast voor de wind want zijn team wist de eerste race in Saudi-Arabië te winnen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022