Het ‘regent’ klachten over compensatie voor toeschouwers GP van België

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Er wordt met steeds meer verontwaardiging gereageerd op de compensatie die organisator Spa Grand Prix voorstelt voor de verregende editie van de GP van België dit jaar. Bovendien duiken er ook heel wat problemen op.

Na de verregende editie van de GP van België op het circuit van Spa-Francorchamps gingen er stemmen op om de toeschouwers een compensatie te geven. Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton riep zelfs op om de toeschouwers terug te betalen.

Eerder deze week raakte bekend dat organisator Spa Grand prix een e-mail had gestuurd waarin er sprake was van een compensatie die onder andere F1 TV Pro-passen omvatte en de kans om deel te nemen aan een loterij waarbij kans wordt gemaakt op tickets voor de tribunes. Daarnaast zou er ook een speciaal evenement voorzien worden de donderdag voorafgaand aan het raceweekend.

Er werd door heel wat fans teleurgesteld gereageerd op de voorgestelde compensatie en de kritiek op de regeling wordt alleen maar groter. Daarnaast duiken ook heel wat problemen op met de regeling.

Eerst en vooral zijn er heel wat toeschouwers die van organisator Spa Grand Prix geen e-mail hebben gekregen. Daarnaast zouden er ook problemen zijn om deel te nemen aan de loterij voor gratis tickets. Fans die bijvoorbeeld via ‘Verstappen Travel’ hun tickets kochten kunnen blijkbaar niet deelnemen aan de loterij.

Toegang tot het speciale evenement op 25 augustus 2022 zou bovendien alleen maar mogelijk zijn als je ook een ticket hebt voor de GP van België 2022. Daarnaast zijn er ook problemen met het gratis jaarabonnement voor F1 TV pro. Inwoners van bijvoorbeeld Duitsland kunnen dit niet gebruiken omwille van een ‘rechtenprobleem’.

Voorlopig heeft organisator Spa Grand Prix nog niet gereageerd op de diverse problemen.