“Het risico bestaat dat de fans een F1-race niet meer speciaal vinden”

Aston Martin F1
Aston Martin F1

Volgens viervoudig F1-kampioen Sebastian Vettel moet de Formule 1 opletten met het steeds maar uitbreiden van de F1-kalender. Vorige week werd nog een F1-kalender voor 2022 met een recordaantal van 23 races voorgesteld.

Steeds meer rijders, teambazen en insiders uit de Formule 1 maken zich zorgen over de F1-kalender die langer, intenser en erg belastend wordt. Vooral voor de teamleden die race na race aanwezig moeten zijn, weg van hun familie, lijkt een F1-seizoen steeds meer een lijdensweg te worden.

Ook Aston Martin F1-piloot Sebastian Vettel vindt dat de Formule 1 als sport moet opletten. Niet alleen door de immer stijgende werkdruk voor iedereen die in de Formule 1 werkt maar ook voor de fans die mogelijk dreigen hun interesse te verliezen.

“We mogen de mensen die in de Formule 1 werken niet vergeten,” aldus Vettel volgens ‘Speedweek’. “Als Formule 1-community reizen we over heel de wereld en iedereen ziet hoeveel werk er verricht moet worden. Er zijn 52 weken in een jaar en slechts vier maanden dat er geen races zijn, al de rest wordt in een zeer intens seizoen gepropt.”

De zeer intense F1-kalender met veel races dreigt volgens de viervoudig F1-kampioen echter ook gevolgen te hebben voor de interesse van de fans.

“We horen zoveel races niet te hebben. Als we te veel races organiseren dan riskeren we dat de fans het niet meer speciaal gaan vinden,” besluit Vettel.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print