“Voor het eerst dit seizoen denk ik dat Lewis Hamilton favoriet is voor de wereldtitel”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens voormalig F1-piloot Jolyon Palmer hebben Mercedes en Lewis Hamilton in Turkije getoond dat ze tijdens de resterende races favoriet voor de titel zijn. Red Bull en Max Verstappen zullen volgens Palmer alles op alles moeten zetten en foutloos moeten presteren om kans te maken op de titel.

“Weet je, voor het eerst dit seizoen denk ik dat Lewis misschien over het algemeen de favoriet is,” vertelt Palmer tegenover de radiozender ’talkSPORT’.

“Ik denk dat Verstappen niet tevreden kan zijn met de voorbije race. Ja, hij werd tweede en hij veroverde de leiding in het kampioenschap, maar hij kon Valtteri helemaal niet bedreigen. Als Hamilton van op de pole aan de race was begonnen, waarop hij zich kwalificeerde, dan had hij zeer eenvoudig gewonnen.”

“Lewis incasseerde zijn gridpenalty voor de motor, verloor wat punten, dat was wat er sowieso zou gebeuren tenzij er iets miraculeus was gebeurd.”

“Maar ik maak me zorgen over Red Bull want ik kan me de laatste keer niet herinneren dat ze een zeer goede snelheid toonden.”

Palmer denkt dat de komende races in de USA, Mexico en Brazilië in het voordeel van Red Bull zullen zijn maar dat vervolgens Mercedes tijdens de laatste drie races beter zal presteren.

“Hamilton zal tijdens de laatste races echt druk kunnen uitoefenen en Verstappen zal de komende races dan ook moeten ‘vliegen’ en perfect presteren,” besluit Palmer.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner