Mercedes heeft vertrouwen: “We hebben getoond dat we Red Bull kunnen verslaan en kampioen kunnen worden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na de twee overwinningen op rij in Rusland en Turkije heeft het Mercedes F1 team naar eigen zeggen vertrouwen getankt voor de laatste races van het seizoen. Het is er nu van overtuigd dat het over een wagen beschikt waarmee het wereldkampioen kan worden.

“We hadden een goede snelheid onder droge omstandigheden en we hebben een goede snelheid getoond in de regen. Het ziet er naar uit dat we met onze wagen de kampioenschappen kunnen winnen,” aldus Andrew Shovlin, trackside engineering director bij het Mercedes F1 team.

“Als je teruggaat naar het begin van het seizoen en de beslissingen de we genomen hebben op het vlak van de ontwikkelingen, het proberen een balans te vinden tussen dit jaar en volgend jaar, was één van onze bezorgdheden of we aan het einde van jaar nog over een wagen zouden beschikken die de pole kan veroveren, om de eerste startrij te kunnen bezetten, of we een race nog zouden kunnen controleren?”

Het voorbije raceweekend bleek in Turkije dat Mercedes inderdaad nog erg competitief is. Een opsteker voor Mercedes dat het seizoen zeer sterk begon met drie overwinningen tijdens vier races maar dat vervolgens slechts één keer wist te winnen tijdens de tien races die daarop volgden.

Met nog zes races te gaan staat Lewis Hamilton slechts zes punten achter op Max Verstappen en staat Mercedes in het kampioenschap bij de constructeurs maar liefst zesendertig punten voor.

“Het is geruststellend dat we nu de laatste zes races kunnen ingaan met het besef dat we over een pakket beschikken waarmee we Red Bull op zaterdag tijdens de kwalificatie kunnen verslaan en ook op zondag tijdens de race beter kunnen zijn dan hen,” besloot Shovlin.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen