“Het zou ‘opwindend’ zijn om Max Verstappen de F1-titel te zien winnen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens voormalig teamgenoot Daniel Ricciardo zou het voor veel mensen een verademing zijn als Max Verstappen de titelstrijd met Lewis Hamilton zou winnen. Het zou voor de mensen iets nieuw en ‘opwindend’ zijn om te zien.

Zelf heeft Ricciardo geen echte voorkeur, al vindt hij de huidige titelstrijd geweldig voor de fans en voor de sport. Na jaren van Mercedes-dominantie is het genieten voor de fans.

“Het is volgens mij een kwestie van ‘laat de beste man winnen’,” aldus Ricciardo wanneer hem wordt gevraagd of hij een voorkeur heeft tussen beide titelrivalen.

“De rivaliteit die ze dit jaar tot dusver hebben gekend is geweldig, zeker als fan. Ze zijn er op de baan allebei volledig voor gegaan.”

Volgens Ricciardo zou Max Verstappen voor de sport en de ‘neutrale’ F1-fan echter een welgekomen ‘nieuwe’ kampioen zijn.

“Ik denk dat men graag een nieuw gezicht heeft, dus misschien krijgt Verstappen op dat vlak de ‘popular vote’. Het zou immers zijn eerste wereldtitel zijn en het is iets nieuw en opwindend voor iedereen. Je krijgt dan altijd een ‘feel-good story’.”

“Maar tenzij er pech mee gemoeid is denk ik dat degene die wint ook degene is die de titel verdient.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022