“Het wordt een erg spannend seizoen”

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali verwacht dat we in 2010 verschillende leiders in het kampioenschap zullen gaan kennen. De kleinste foutjes zullen dus het verschil maken.
Voor veel supporters en insiders is het nu al duidelijk dat de Italiaanse renstal Ferrari in 2010 het te kloppen team zal zijn. De F10 toonde amper problemen tijdens de afgelopen wintertests en blijkbaar valt de wagen al vanaf het begin goed in de smaak bij Fernando Alonso, die reeds eerder aantoonde waartoe hij in staat is met zo’n goede wagen.

In 2005 was de Spaanse rijder nog zowat de grootste tegenstander van Ferrari want toen behaalde de renstal slechts één overwinning. Wat 2009 betreft bleef het aantal overwinningen opnieuw op één steken en daar wil men in 2010 serieus verandering in brengen. Teambaas Stefano Domenicali beseft maar al te goed dat de concurrentie groot is en dat de kleinste foutjes dus het verschil zullen maken.

“Normaal doe ik niet mee aan het voorspellen van de toekomst maar dit seizoen is het zeer duidelijk dat het kampioenschap heel hard kan schommelen. Er zijn nog een heleboel vragen die onbeantwoord zijn gebleven, zoals de temperaturen tijdens een race en het reageren van de nieuwe banden. Tijdens de kwalificatie zullen de kleinste foutjes het risico inhouden dat een wagen al niet in Q3 kan geraken. We zullen al onze tijd en concentratie op dat ogenblik op de juiste manier moeten gebruiken.”

“Tijdens de wintertests hadden we verwacht dat vier teams de top zouden vormen in 2010. Het is zeer goed mogelijk dat dit aantal niet op vier blijft steken aangezien we ondertussen nog meer konden achterhalen van onze tegenstanders. Wat we zeker weten is dat we tegen zeer sterke teams uitkomen, teams die enorm hard werken om competitief te zijn. Ze willen allemaal winnen! Wij zijn alvast klaar om de uitdaging aan te gaan”, aldus Stefano Domenicali.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023