“Het zal oncomfortabel worden voor Red Bull om teamorders te geven”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens voormalig F1-piloot Jolyon Palmer zullen ze het aan de pitmuur van Red Bull steeds moeilijker krijgen om teamorders aan Sergio Perez op te legen, zeker nadat de Mexicaan in Monaco een uitstekende zaak deed in de strijd voor de wereldtitel.

Na zijn overwinning tijdens de GP van Monaco liet Christian Horner verstaan dat Perez en Verstappen gelijke kansen kregen om te strijden voor de titel. Horner insinueerde daarbij dat het niet uitmaakte wie van beide rijders zich tot wereldkampioen zou kronen.

“Hij zei dat het niet uitmaakte wie van hen beide kampioen zou worden. Uiteraard want de wereldtitel bij de constructeurs is enorm belangrijk.”

“Maar of het Max of Checo wordt, het zijn allebei Red Bull-rijders en ze krijgen allebei dezelfde kans.”

“Het is uiteraard een zeer, zeer lang seizoen en er zullen goede en slechte momenten zijn. Maar het is geweldig om beide rijders zo op de top van hun kunnen te zien presteren.”

“Om eerlijk te zijn zie ik Perez geen strijd voor de wereldtitel voeren,” aldus Palmer tijdens de ‘BBC’s Chequered Flag’ podcast.

Volgens Palmer zal het voor Red Bull echter moeilijker dan ooit worden om teamorders te geven.

“Perez kent een veel beter jaar, ik denk dat dit op zich het voor Red Bull minder makkelijk zal maken om teamorders te geven,” aldus Palmer.

“Ik weet dat ze het in Barcelona deden maar ze hadden verschillende strategieën en ze staken het daarop.”

“Maar tijdens een normale race zal het voor hen erg oncomfortabel worden om teamorders te geven, zeker wanneer Perez op weg zou zijn naar een overwinning.”

“Hij doet het bijzonder goed. Hij was duidelijk sneller dan Max Verstappen in Monaco, al is Monaco een buitenbeentje en wil het daarom niet zeggen dat je ook op andere plaatsen snel bent. Dat hebben we in het verleden al gezien. Het is een circuit voor specialisten.”

“Het is gewoonweg geweldig dat hij opnieuw een winnaar is dit seizoen en dat hij niet ver verwijderd is van de leiding in het kampioenschap.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer