Stoffel Vandoorne: “We hebben de schade in het kampioenschap beperkt”

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Tijdens de eerste Formule E-race in Jakarta finishte onze landgenoot Stoffel Vandoorne als vijfde. Vandoorne had graag op het podium gefinisht maar beseft dat de race uiteindelijk rond schade beperken draaide.

Eind april veroverde Stoffel Vandoorne de leidersplaats in het Formule E-kampioenschap maar in Jakarte finishte Jean-Eric Vergne als tweede terwijl Vandoorne dus genoegen moest nemen met de vijfde plaats. Daardoor nadert Vergne tot op slechts vijf punten van Vandoorne.

“Het was geen perfecte race voor ons maar de vijfde plaats is een soort beperken van de schade,” vertelde Vandoorne na de race.

“We begonnen aan de race van op de zevende plaats, een race die niet echt de richting uitging die we wensten. Ik denk dat onze snelheid redelijk solide was maar jammer genoeg miste ik de ‘attack mode’ een keer.”

“Ik viel daardoor terug en verloor de aansluiting met de leiders vooraan. Daarvoor kon ik echter mee strijden voor een podium en dan zou het een volledig andere race geweest zijn, maar zo is het nu eenmaal.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer