“Het zou dom zijn van Mercedes om dit niet uit te spelen tegen Lewis Hamilton”

Voormalig F1-piloot Jan Lammers is er niet geheel zeker van dat Lewis Hamilton daadwerkelijk dit jaar voor het Mercedes F1-team zal racen. Volgens Lammers zijn er diverse aspecten aan de contractonderhandelingen onderbelicht gebleven die voor een breuk kunnen zorgen.


“Nou, ik weet het niet”, antwoordt Lammers als ‘RacingNews365’ hem tijdens een interview voorschotelt dat Lewis Hamilton binnenkort gewoon zal bijtekenen.

Volgens Lammers bestaat het risico dat Lewis Hamilton zich tijdens de contractonderhandelingen ‘verbrandt’ en zijn eigen marktwaarde veel hoger inschat en veel meer eist dan wat Mercedes kan en wil betalen.

“Het kan zo maar zijn dat Hamilton zijn marktwaarde overschat en de situatie in de wereld juist onderschat,” aldus Lammers over Hamilton die het voorbije jaar zeer hard ijverde voor gelijke rechten en meer diversiteit maar tegelijkertijd wel op eigen financieel vlak het onderste uit de kan wil halen.

“Ondertussen denk ik dat Mercedes beperkt is in wat men Hamilton moreel gezien kan bieden. Want hoe kan men het aan het personeel en de directie rechtvaardigen dat hij zijn miljoenensalaris blijft ontvangen, terwijl men elders in het bedrijf mensen moet ontslaan?”

En net dat laatste lijkt dus al wekenlang de onderhandelingen tussen Hamilton en Mercedes te belemmeren. Je zal immers maar als Ola Källenius, de grote baas van moederconcern Daimler, moeten uitleggen aan de Mercedes-medewerkers dat er een grondige reorganisatie met heel wat ontslagen plaatsvindt terwijl Lewis Hamilton doodleuk miljoenen euro’s opslag krijgt.

Volgens Lammers had de invalbeurt van George Russell niet beter kunnen komen voor Mercedes, zeker gezien het succes van die invalbeurt en net dat lijkt Mercedes meer macht te geven bij de onderhandelingen met Hamilton en het eventueel afdwingen van een lager salaris.

“Ik denk niet dat Mercedes had verwacht dat Russell het zó goed zou doen. Maar nu dat wel zo is, zou het dom zijn van Mercedes om dat in de contractonderhandelingen niet tegen Hamilton te gebruiken,” besloot Lammers.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022