Mick Schumacher vreesde een verloren jaar door het coronavirus

Mick Schumacher, de 21-jarige zoon van Michael Schumacher, vreesde enkele maanden geleden dat 2020 op een verloren autosportjaar zou uitdraaien. 2020 werd uiteindelijk echter een superjaar voor Schumacher met een F2-titel en het veroveren van een racezitje in de Formule 1.


“De pandemie had echt op iedereen een enorme invloed en creëerde heel wat problemen voor veel mensen,” vertelde Schumacher tijdens een interview op de Ferrari-website.

“Dat is waarom het ook als onfair aanvoelde om blij te zijn met wat 2020 voor mij betekend heeft want om eerlijk te zijn was het mijn beste jaar sinds ik aan het racen ben. Het was voor mij een droom die uitkwam, iets waarvan ik als kind al droomde.”

Schumacher vreesde op een bepaald moment ook dat het raceseizoen niet zou kunnen doorgaan, maar uiteindelijk kon het F2-seizoen, net als de Formule 1, met een aangepaste kalender plaatsvinden.

“Het is juist dat, bij het begin van de pandemie en toen er zoveel landen een bijna volledige lockdown aankondigden, dat sport een bijzaak was, geen prioriteit,” aldus Schumacher.

“Ik vreesde dat mijn tweede seizoen in de Formule 2 met een jaar uitgesteld zou worden.”

Dat was uiteindelijk niet het geval en Mick Schumacher slaagde erin om zich in december tot F2-kampioen te kronen en uiteindelijk ook een racezitje in de Formule 1 te veroveren.

“Die dag lijkt ondertussen bijzonder lang geleden, zeker omdat ik niet kan wachten tot het nieuwe seizoen van start gaat en ik voor de eerste keer met de beste rijders in de wereld op de startgrid zal staan,” blikt Schumacher terug en tegelijkertijd ook vooruit naar zijn eerste F1-race.

“Tot dan zal ik er voor proberen zorgen dat ik zo goed mogelijk voorbereid ben tegen dat de lichten uitgaan, het zal enorm opwindend zijn.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022