Pierre Gasly is de zesde F1-piloot met coronabesmetting: wat loopt er fout?

Opnieuw heeft een F1-piloot positief getest op het coronavirus COVID-19: AlphaTauri-rijder Pierre Gasly.


Pierre Gasly liet zelf via zijn sociale media aan zijn fans weten dat hij een positief testresultaat had ontvangen en dat hij iedereen met wie hij de voorbije dagen in contact was geweest heeft verwittigd.

Gasly liet weten zich redelijk goed te voelen, de lokale richtlijnen van de overheid te volgen en dat hij zijn trainingsprogramma in zelfisolatie verder zou zetten. Na Sergio Perez, Lance Stroll, Lewis Hamilton, Lando Norris en Charles Leclerc is Pierre Gasly al de zesde F1-piloot die positief test op COVID-19.

Opvallend genoeg heeft de Formule 1 tijdens het seizoen lange tijd er voor kunnen zorgen dat teamleden en rijders amper besmettingen opliepen maar lijken er nu geregeld besmettingen bij te komend die rijders in hun ‘vrije’ tijd oplopen.

Tijdens het F1-seizoen werden de rijders en teams aan strikte richtlijnen en testings onderworpen maar tijdens de winterperiode is alles veel minder strikt. Het lijkt dan ook dat het zich minder strikt aan de ‘bubbels’ houden alsook de verschillende contacten en verplaatsingen een oorzaak zijn van de besmettingen.


a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:48:”gasly_petje_mondmasker_alphataurif1_headline.png”;}
Opnieuw heeft een F1-piloot positief getest op het coronavirus COVID-19: AlphaTauri-rijder Pierre Gasly.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023